Nieuws

Antonio van der P. tijdens hoger beroep: ik heb Enise niet zien steken

Antonio van der P. heeft vanmiddag bij het strafproces tegen Enise B., de vrouwelijke helft van het gangsterduo, verklaard dat hij niet heeft gezien of zijn partner twee jaar geleden een vrouw heeft gestoken. Het Gerechtshof in Leeuwarden buigt zich vandaag over de misdrijven die Enise B. in februari 2014 onder meer in Twente heeft gepleegd.
Begin 2014 werd een intensieve klopjacht op het criminele stel gehouden na meerdere gewapende overvallen en gijzelingen, onder meer op camping Ostana en een woning, beiden in het buitengebied van Enschede. Ook mishandelde het duo een vrouw uit Meppel en lieten ze haar gewond achter bij de Oostvaardersplassen. Het duo wist ruim een week uit handen van de politie te blijven. Uiteindelijk werd de man in Duitsland herkend door een eigenaresse van een pizzeria in een plaatsje vlak bij Dortmund.

12 jaar cel

Enise B. werd eerder veroordeeld tot 12 jaar cel. Volgens haar advocaat is die straf te hoog omdat ze een veel kleinere rol had bij de gijzelingen en overvallen. Ook zou ze de vrouw uit Meppel niet gestoken hebben. Antonio van der P. heeft zijn straf van 16 jaar cel wel geaccepteerd. 
Van der P. werd tijdens de zaak opgeroepen als getuige. Over de mishandeling van de Meppelse vrouw verklaarde hij dat hij zelf wél heeft gestoken. "Ik heb het slachtoffer overmeesterd en prikjes gegeven met een mes. Ik heb niet gezien dat Enise de vrouw een klap gaf met een pan en ook heb ik niet gezien of ze gestoken heeft."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.