Deventer

Vestigingsleider Ardagh Deventer niet blij met nieuwe cao-staking

Ardagh in Deventer
Ardagh in Deventer
Hij is er ongelukkig mee en noemt de staking ongepast. Vestigingsleider De Bruin van de Ardagh-vestiging in Deventer reageert daarmee op de tweedaagse cao-staking die vanochtend om 06.00 uur is begonnen.
Zo'n 50 medewerkers hebben zich tot nu toe bij de staking aangesloten. Maar volgens De Bruin is er geen reden om te staken. "Het aanbod van de FME (de ondernemersorganisatie) ligt heel dichtbij de eis van de bonden. Het gaat om een verschil van een paar tienden van procenten."

Brief

De staking is onderdeel van een reeks acties en stakingen voor een betere cao voor de grootmetaal-branche die sinds mei 2015 worden gehouden. De vakbonden hebben gisteren twee bijeenkomsten gehouden bij de Deventer vestiging, naar aanleiding van een brief die door het bedrijf aan het personeel was gestuurd. Volgens een woordvoerder van vakbond FNV probeert het bedrijf met die brief druk te zetten op de medewerkers om vooral niet te staken. 
De Bruin herkent zich niet in die kritiek. "Het bedrijf heeft in de brief uiteengezet wat het standpunt van het bedrijf is in deze kwestie en waarom wij vinden dat er niet gestaakt hoeft te worden. Zo betalen we meer dan in de oude cao, zijn we een sociale werkgever en is er dus maar een klein verschil tussen het aanbod en de eis."

Snel weer onderhandelen

De Bruin ziet liever dat de partijen zo snel mogelijk weer om tafel gaan. "Ik snap niet waarom het nog niet is gelukt om een akkoord te bereiken." De kwestie is schadelijk voor de hele metaalbranche, net zoals stakingen dat zijn aldus De Bruin.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.