nieuws

Gemeente Raalte verliest hoger beroep in stortgat-affaire

Raalte verliest hoger beroep
Raalte verliest hoger beroep
De gemeente Raalte heeft het hoger beroep in de zaak rond een stortgat aan de Heesweg verloren. De gemeente ging eind vorig jaar in hoger beroep, nadat oud-wethouder Haarman een jaar daarvoor door de rechtbank in het gelijk werd gesteld.Â
De verwachting was dat het gerechtshof in Leeuwarden halverwege volgende maand met een uitspraak zou komen, maar dat is dus eerder geworden. 
Oud-wethouder Haarman zou volgens de gemeente Raalte geweten hebben van een omvangrijke asbestverontreiniging op zijn boerenerf. De grond verkocht hij aan de gemeente, die vervolgens met de saneringskosten werd opgezadeld. Via de rechter wilde de gemeente de kosten verhalen op Haarman. 
Maar de rechtbank Overijssel bepaalde dat niet bewezen kon worden dat Haarman op de hoogte was van de bodemverontreiniging. Raalte vroeg vervolgens advies aan twee advocaten, die mogelijkheden zagen om de zaak in hoger beroep aan te vechten. Dat hoger beroep heeft dus geen succes opgeleverd. 
De gemeente moet verder alle proceskosten die Haarman heeft gemaakt, met onder meer 19.000 euro salaris voor zijn advocaat, betalen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.