Verhalen

Tuk Tuk Team Twente heelhuids terug na race dwars door India

Het Tuk Tuk Team Twente, bestaande uit een groep studenten van de Universiteit Twente, is terug op Nederlandse bodem na hun deelname aan de bijna 3000 kilometer lange Rickshaw Run in India. "Het was onvergetelijk."
Het Tuk Tuk Team Twente, is een ‘spin-off’ van Solar Team Twente. Het zeskoppige team van (oud-)studenten van de Universiteit Twente en hogeschool Saxion racete van het zuiden (Kochi) naar het noorden (Jaisamler) in Tuk Tuk’s, het beroemdste vervoersmiddel in India. De teamleden benutten hun technische kennis door de Tuk Tuk’s te voorzien van zonnecellen. "Zo konden we muziek afspelen, en onze mobiele telefoons opladen enzo." Tijdens de race werd er geld opgehaald voor het goede doel.

Goede doelen

“Na de World Solar Challenge in Australië waren ze toe aan een nieuw avontuur”, vertelt teamlid Koen Bosman. Daarom hebben ze meegedaan aan de Rickshaw Run dwars door India, ook om de goede doelen Make-A-Wish en Cool Earth te steunen. Voor Mark Overbeek was het niet altijd feest. "Ik werd heel ziek, 40 graden koorts en de welbekende Delhi Belly (buikgriep, red.) daar ontkwam ik niet aan. Dan lig je achterin zo'n tuk tuk te wiebelen, dat was niet heel prettig nee." 
Wel zijn de deelnemer dol op reizen. "Of we weer teruggaan naar India, weet ik niet. We gaan eerst kijken naar Latijns-Amerika. Met een jeep ofzo, maar die plannen moeten we nog helemaal uitwerken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.