nieuws

Hengelo wil 9,3 miljoen investeren om van Twentebad een topbad te maken

Als het aan de burgemeester en wethouders van Hengelo ligt, krijgt het Twentebad een financiële injectie van 9,3 miljoen euro om het bad grondig te renoveren. Binnenkort moet de raad over het bedrag beslissen, vorig jaar werd al ingestemd met een investering in het bad.
De renovatie moet komende zomer beginnen. Dan krijgt het binnenbad een in hoogte verstelbare bodem, waardoor speciale doelgroepen nog beter gebruik kunnen maken van het bad. Ook het buitenbad krijgt een facelift. In de komende jaren moet het vijftig meter buitenbad een unieke overkapping krijgen.

Twentebad topplek zwemmers Oost

Door de aanpassingen moet het Twentebad geschikt gemaakt worden voor zowel breedtesport als topsport. Hengelo wil onder meer dé plek voor topzwemmers in Oost-Nederland worden. Het Twentebad is het enige zwembad met een vrij te gebruiken vijftig meterbaan. De gemeente gaat met de investering in het bad in tegen de tendens van andere gemeenten in de regio die zich meer en meer terugtrekken en gemeentelijke zwembaden sluiten.
De miljoeneninvestering in het Twentebad wordt gerechtvaardigd door de populariteit van het bad, zegt de gemeente. Het Twentebad maakt al jaren een groei van de bezoekcijfers mee. Vorig jaar namen 430.000 mensen een plons in het bad. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.