nieuws

900 passanten informatie gevraagd over moord Enschedese bakker; nog geen 'gouden tip'

Het passantenonderzoek van de politie aan de Perikweg in Enschede en omgeving heeft gisteren nog geen 'gouden tip' opgeleverd over de dood van bakker Alexander Jaspers Focks.
Er werd aan 900 mensen om informatie gevraagd over de periode rond het misdrijf een week geleden. Het rechercheteam is de informatie van het passantenonderzoek nu aan het verwerken. 

Gesprekken in werkcontainer

Mensen die specifieke informatie hadden over het slachtoffer of het misdrijf werden ter plaatse nader ondervraagd in de speciaal daarvoor geplaatste ‘werkcontainer’. Mogelijk een aantal van deze getuigen op een later moment opnieuw benaderd om een verklaring af te leggen.
De 50-jarige man werd op woensdagmiddag 13 januari dood aangetroffen in zijn bakkerij aan de Perikweg in Enschede. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen.

Flyers

Er werden gisteren aan de Perikweg onder meer flyers uitgedeeld met de vraag of iemand de afgelopen maanden contact met het slachtoffer heeft gehad of met wie hij omging. Dinsdagavond werd de zaak in het TV-programma Opsporing Verzocht aandacht besteedt aan de zaak. Dat leverde vooralsnog tien tips op. Ook die worden verder onderzocht

Chrysler Voyager

In de uitzending werd de auto van het slachtoffer, een Chrysler Voyager met het kenteken 73-BD-BZ, getoond. De politie wil graag weten wie naast het slachtoffer, mogelijk nog meer gebruik van maakten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.