TSN Thuiszorg

Bewindvoerders: TSN betaalt achterstallig loon 4.300 huishoudelijke hulpen

Kantoor van TSN Thuiszorg in Almelo
Kantoor van TSN Thuiszorg in Almelo
Er komt geen hoger beroep tegen het verbod op de salariskorting van de afdeling Hulp bij de Huishouding van TSN Thuiszorg uit Almelo. Dat laten de bewindvoerders van het in surseance verkerende bedrijfsonderdeel weten.
De 10.000 medewerkers van het in geldnood verkerende TSN-onderdeel krijgen deze maand gewoon hun salaris. 4.300 medewerkers krijgen een aanvulling op het salaris van het gekorte salaris van vorig jaar. De rechter verbood vorig jaar november de loonsverlaging met 20 tot 30 procent en oordeelde dat het te weinig betaalde salaris met terugwerkende kracht alsnog betaald moet worden.

Veel gemeenten hebben versneld betaald

Volgens de bewindvoerders Van der Hel en Daniëls kan er nu worden betaald, omdat veel gemeenten gehoor hebben gegeven aan de oproep om de facturen versneld te betalen. De bewindvoerders zeggen dat de nabetaling van het gekorte salaris recht doet aan de inzet en de betrokkenheid van de medewerkers, voor wie ze veel respect hebben. 
De loonbetaling betekent nog niet dat Hulp bij de Huishouding uit de problemen is. De toekomst blijft onzeker, zeggen Van der Hel en Daniëls. Op dit moment wordt met verschillende partijen overleg gevoerd over een 'duurzame oplossing'.

'Broedende kip niet storen'

Wat dat is willen de bewindvoerders niet kwijt, omdat er nog niets definitief is: "Een broedende kip moet je niet storen." Berichten dat er een overname van de het bedrijfsonderdeel rond is spreken ze tegen.
In de zoektocht naar een oplossing voor de geldproblemen bij Hulp in de Huishouding willen de bewindvoerders behoud van de werkgelegenheid van de 10.000 medewerkers en de zorg aan ruim 40.000 cliënten zoveel mogelijk garanderen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.