nieuws

Kunstenaar uit Enschede maakt met kunstwerk unieke rouwauto

Waarom rijden er alleen maar grijze en zwarte rouwauto's rond vroeg kunstenaar René Guillot zich af. Vandaag werd een kleurrijk schilderij van de kunstenaar op een rouwauto van Van Kleef rouwvervoer uit Hengelo geplakt.
De kunstenaar uit Enschede hoefde niet lang na te denken toen de rouwvervoerder hem vroeg of hij niet één van zijn grijze rouwauto's kon pimpen.Vandaag werd de auto in zijn geheel beplakt.
De rouwauto stond een week lang in de tuin van de kunstenaar. Eerst wilde hij hem beschilderen tot hij op het idee kwam om de auto in zijn geheel te beplakken met een paar van zijn kunstwerken. Het resultaat is een vrolijk en kleurrijk geheel. "We mogen onze dierbaren in liefde herinneren en kleur meegeven", zegt René Guillot.

Uniek in Nederland

Volgens rouwvervoerder Joost van Kleef is de auto uniek in Nederland. "Wij spelen hiermee in op de trend dat er steeds meer dingen kunnen bij begrafenissen", zegt van Kleef.
Van Kleef en Guillot zijn erg blij met het resultaat. Naar verwachting is de auto vandaag klaar en kan hij ingezet worden bij begrafenissen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.