Enschede

Bijeenkomst in Enschede over oproep tot gebed moskee druk bezocht

Informatiebijeenkomst was erg druk bezocht
Informatiebijeenkomst was erg druk bezocht
Ongeveer 150 mensen hebben vanavond in Enschede een informatiebijeenkomst bezocht van de werkgroep Kuipersdijk. Die avond werd gehouden in aanloop naar een test, komende zaterdag, waarbij een oproep tot gebed wordt nagebootst. Langs de Kuipersdijk komt een moskee.Â
De test in vijf geluidsterktes moet duidelijk maken hoeveel last omwonenden hebben van zo'n, azan, de oproep tot gebed. Er komen in een straal rond de beoogde plek voor de moskee tien meetpunten waar omwonenden zich kunnen verzamelen om te horen hoeveel overlast valt te verwachten van zo'n oproep.

1500 mensen

De werkgroep verzet zich tegen de bouw van de moskee. Het gebouw wordt volgens de tegenstanders vooral veel te groot. De moskee zou plaats moeten bieden aan 1500 mensen, terwijl de geloofsgemeenschap maar 500 mensen telt.

Aantrekkingskracht

Verwacht wordt dat de nieuwe moskee ook aantrekkingskracht zal hebben op moslims uit Duitsland aangezien het gebouw niet ver van de grens met Duitsland staat. Volgens de tegenstanders zal dit ook leiden tot veel parkeeroverlast aangezien er bij de moskee niet genoeg parkeerplaatsen worden aangelegd.
De werkgroep wil niet dat er dagelijks een oproep tot gebed door Enschede schalt. Zaterdag moet dus blijken hoe hard dat geluid in de praktijk is. Zaterdag is er nog een bijeenkomst. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.