Lutten

Opnieuw vier jaar gevangenisstraf opgelegd voor doodrijden baby Milan in Lutten

De man die vorig jaar maart onder invloed van drank baby Milan doodreed in Lutten, is ook in hoger beroep veroordeeld tot vier jaar celstraf. Ook krijgt hij een rijontzegging van tien jaar opgelegd. De straf is gelijk aan de straf die eerder was opgelegd door de rechtbank.
De advocaat ging in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Zwolle. Hij vond dat de reconstructie van het ongeluk niet juist beoordeeld was. 

Vaker veroordeeld

De inmiddels 52-jarige man uit Lutten zat vorig jaar maart met drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol op achter het stuur toen hij een vader met kinderwagen aanreed. De vijf weken oude baby overleefde het niet, de vader raakte zwaargewond.
De bestuurder van de auto kwam uit het café en was onderweg naar huis. Hij staat in het dorp bekend als iemand die regelmatig drinkt en rijdt. De man is acht keer veroordeeld voor rijden onder invloed.
Op het moment van het ongeluk, zat hij nog in zijn proeftijd voor een voorwaardelijk opgelegde straf van een maand cel en twee jaar rijontzegging. Doordat hij opnieuw in de fout is gegaan, moet hij deze straf alsnog uitzitten. 

Advocaat twijfelt aan reconstructie

De advocaat vindt de beoordeling over de reconstructie van het ongeluk niet goed. Volgens hem is er een groot verschil tussen de rijvaardigheid van de man en de agenten die de reconstructie uitvoerden.
De agenten hadden bij de reconstructie voorkennis en hebben een gedegen rijopleiding gehad. Daardoor is de situatie van het echte ongeluk niet te vergelijken met de reconstructie, aldus de advocaat. 

"Hij had de slachtoffers moeten zien"

Het Hof oordeelde vandaag anders. Volgens het Hof toont de reconstructie dat de man onder normale omstandigheden de slachtoffers had kunnen en moeten zien. 
De man kent de weg en weet dat er mensen kunnen lopen. Maar doordat hij gedronken had was hij niet meer alert en kon hij de situatie slecht inschatten, zo oordeelt het Hof. 

Hardleers

Volgens het Hof is de man willens en wetens met drank op achter het stuur gestapt, terwijl hij al vaker was veroordeeld voor rijden onder invloed. Het wordt hem dan ook zwaar aangerekend dat hij hardleers is en de regels aan zijn laars lapt. 
Het Hof heeft hem daarom veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van vier jaar en tien jaar rijontzegging. 

Verslag via Twitter

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.