kunstroute

Kunstroute Zwolle verbindt station met binnenstad

De opvallende kunstwerken op de route van het centraal station naar de binnenstad zijn al een tijdje te bewonderen door de oplettende reiziger. Morgen is de officiële opening in de stationshal door wethouder Jan Brink en gedeputeerde Hester Maij.
"Het is een oproep om mensen aan het denken te zetten. We willen graag dat de mensen een interactie zoeken met de kunstobjecten", zegt de trotse kunstenaar Ram Katzir. Ram Katzir heeft in samenwerking met Chaja Hertog en Nir Nadler vijf kunstwerken gemaakt dat draait om het thema 'tijd & ruimte'.
Vanaf het station verbindt een blauwe lijn de kunstwerken met elkaar. In de stationshal is een grote videowall te zien waar beelden draaien die de reiziger meenemen op een virtuele reis door de tijd. Net buiten het station staat het kunstwerk Swol. Dit opgezwollen tegelwerk neemt je mee naar de stedelijke onderwereld. Aan het einde van de route staat een zogenaamde Audioscoop waar geluisterd kan worden naar een hoorspel van het Zwolse accent door de jaren heen.
Morgen wordt om 13:00 de kunstroute officieel geopend door wethouder Jan Brink en gedeputeerde Hester Maij in de stationshal van Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.