breien

Tinie Zwiers laat niemand in de kou staan

Wat houdt je deze dagen beter warm dan een lekkere wollen trui? Tinie Zwiers uit Rijssen weet er alles van! Ze breit namelijk de één na de andere warme trui.
Tot en met februari zit Tinie vol met bestellingen. Een herenvest, een trui en nog een kindertrui. De bestellingen moeten allemaal af zijn eind februari, lukt dat niet dan breit Tinie gerust nog een dagje extra. Af en toe neemt ze nog wel even wat tijd voor haarzelf, want het huishouden moet tenslotte ook gedaan worden in het weekend.
Momenteel is Tinie bezig met een kabeltrui voor een mevrouw uit Gasselte. "Ik brei voor mensen die wat moeilijker gewoon een trui kunnen kopen", legt ze uit. Maar meer bestellingen dan ze nu al heeft kan ze niet aannemen. Het blijft tenslotte een tijdrovende bezigheid, dat breien. 

Bij het Wolhuis iets verderop in Rijssen koopt Tinie de wol die ze nodig heeft voor haar breiwerken. Eigenaresse Ria Immink helpt haar dan met het uitzoeken van de juiste wol en weet precies hoeveel bollen Tinie moet aanschaffen voor het vest waar ze binnenkort mee gaat beginnen.
Meer Mooi Overijssel? Ga naar www.mooioverijssel.nl of naar onze Facebookpagina!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.