Jumbo

Minderjarige verdachte in zaak Jumbo-afpersing wordt niet vervolgd

Supermarkt Jumbo (logo op gevel)
Supermarkt Jumbo (logo op gevel)
De 15-jarige jongen die in beeld was als verdachte bij de Jumbo-zaak wordt niet strafrechtelijk vervolgd. De officier van justitie heeft op basis van onderzoek de zaak geseponeerd, meldt RTV Noord. De jongen is de zoon van de hoofdverdachte.
Uit het onderzoek is gebleken dat er geen aanwijzingen zijn dat de minderjarige jongen betrokken is geweest bij de bedreigingen van diverse Jumbo-filialen in Zwolle en Groningen.
De 51-jarige vader en hoofdverdachte wordt wél verdacht. Hij wordt aanstaande maandag voorgeleid tijdens de eerste pro-formazitting. De man wordt verdacht van afpersing en een poging tot ontploffing brengen van explosieven bij verschillende Jumbo-filialen.

Verjaardagskaart met explosieve stof in Zwolle

Een van de bommen in Groningen ontplofte en beschadigde een raam. Het filiaal in Zwolle kreeg een verjaardagskaartje met een kleine hoeveelheid explosieve stof. De afperser eiste een onbekende hoeveelheid bitcoins, een virtuele munteenheid.
De politie kwam vader en zoon op het spoor via een kookwekker van de Blokker, die was gebruikt. De politie ging op huisbezoek bij 170 kopers van zo'n wekker. Verder onderzoek en tips leidden uiteindelijk tot de aanhoudingen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.