IJsbeelden Festival

Zwols IJsbeelden Festival gaat volgende keer op de muzikale tour

Het IJsbeelden Festival krijgt volgend jaar als thema Muziek
Het IJsbeelden Festival krijgt volgend jaar als thema Muziek
Het thema voor de volgende editie van het IJsbeelden Festival in Zwolle is bekend. Dan richt de organisatie zich op het thema Muziek.Â
"We hadden nog nooit iets met muziek gedaan, maar wilden dat wel graag", legt Marc van Aalst van de organisatie uit. "Muziek heeft een brede doelgroep: het trekt jong en oud aan. We hebben nu al een beeld gemaakt van een mooie vrouw met een gitaar en ik kan niet wachten op de rest van de sculpturen."

IJssaxofoon

De bedoeling is om volgend jaar muziek uit te beelden in ijssculpturen. Van Aalst: "Dat doen we door artiesten en instrumenten van ijs te maken. Dan krijg je bijvoorbeeld een ruimte vol met jazzmuziek en een met de hardere rockmuziek." Ook kunnen mensen zelf op instrumenten spelen: "Dat is wel een beetje koud, maar dan kan je denken aan een ijspiano of een blaasinstrument zoals een saxofoon."

Langer open

De editie van 2015 loopt nog een tijdje. Eerder werd al bekend gemaakt dat de organisatie het evenement verlengt tot in februari. Vanwege de vele belangstelling is besloten om tot 7 februari open te blijven. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.