kalf

Driekoppig kalf uit Tilligte is volgens huidige wetenschap onverklaarbaar

Het driekoppige kalf uit Tilligte is volgens huidige wetenschappelijke theorieën eigenlijk niet te verklaren. Dat zegt Dr. Eric Mulder van Natura Docet Wonderryck waar het dier staat opgezet.
"Als het kalf had geleefd, had het Trui 219 geheten", zegt melkveehouder Jan ten Dam. "Ik zag direct dat het doodgeboren was. Maar die bizarre kop met drie tongen was wel heel raar."
Nu staat het kalf tussen twee tweekoppige kalfjes, ook afkomstig uit Overijssel. "Het is erg mooi opgezet. Nu kan je ook goed zien dat het drie koppen zijn. Dat zag je na de geboorte nauwelijks." 

Huidige theorieën verklaren driekoppig kalf niet

"Toen de dierenarts en ik bij Ten Dam kwamen om het dier te bekijken, wisten we niet wat we zagen", vertelt Mulder. Hij is trots dat het dier nu een onderdeel is van de tentoonstelling met bijzondere beesten.
"Het dier heeft zes kaken, drie tongen en dat is ook volgens collega's uiterst bijzonder. Normaal reageert een cel op signaalstoffen die vertellen hoe de celdeling plaats moet vinden. Bij dit dier is dat compleet misgegaan." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.