'Crowdfunding helpt mensen om dromen te verwezenlijken'

Crowdfunding wint steeds meer terrein in Overijssel. Deze financieringsvorm houdt in dat meerdere mensen (de zogenoemde 'crowd') geld beschikbaar stellen via een online platform aan iemand die geld nodig heeft voor bijvoorbeeld een duurzaam project of zijn bedrijf.

Met een terugtrekkende overheid en banken die steeds minder financieren, is het een nieuwe vorm van geld ophalen. Robert-Jan Mastenbroek, oprichter van het Nederlandse platform Dream or Donate uit Zwolle weet waarom het een succes is. "Bij de banken is het moeilijk om geld los te krijgen, daarom moet je het met elkaar doen. Je ziet dat mensen wereldwijd steeds meer gaan samenwerken. Mijn platform helpt daarbij."

Harp

Mechteld Karlien de Jongh kreeg zlef, via crowdfunding, het geld voor haar harp bij elkaar. "Anders had ik veel langer moeten sparen." Haar oog viel op een eeuwenoude harp. Ze verkocht haar eigen harp en via crowdfunding kreeg ze de benodigde 21.000 euro. "Nu als ik muziek speel, heb ik het gevoel de investering terug te geven aan iedereen die het mede mogelijk gemaakt heeft."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Crowdfunding Verhalen
Deel dit artikel:

Reageren