Enschede

Bomen in Babybos Eschmarke eerder gekapt vanwege vorst

De essen in het Babybos in Enschede zijn eerder gekapt vanwege de vorst
De essen in het Babybos in Enschede zijn eerder gekapt vanwege de vorst
De gemeente had in de agenda voor volgende week het verwijderen van vijfhonderd bomen in het Babybos in de wijk Eschmarke in Enschede staan. De essen zijn namelijk beschimmeld. Maar door de vorst van de afgelopen dagen werden vanochtend al de houtzagen erbij gepakt.Â
"We hebben vanochtend alle vijfhonderd essen gekapt", vertelt Peter Dijkstra van Stadsdeelbeheer Oost. "De klus was in enkele uren geklaard." Reden voor de vervroegde verwijdering is de vorst: "Volgende week gaat het weer dooien, maar het is makkelijker als het gevroren heeft. Dan hebben we minder moeite met onze machines om de bomen te verwijderen.", vertelt Dijkstra. 

Bos met symbolische bomen

De bomen stonden symbool voor kinderen die geboren zijn in het jaar 2000; het millenniumjaar. Enkele jaren geleden werd het bos voltooid met een zuil met daarop alle namen van de kinderen. Maar door de schimmel sterven de takken van de bomen af en uiteindelijk tast het ook de stam aan.
In maart zullen door leerlingen van omliggende scholen weer nieuwe bomen geplant worden. Het opnieuw planten van essen is vanwege de schimmel niet mogelijk.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.