Raad van State

Raad van State buigt zich over overlast op Zwolse voetbalvelden door militaire oefeningen

Raad van State
Raad van State
De gemeente Zwolle kreeg vandaag bij de Raad van State stevige verwijten van omwonenden van de voetbalvelden van HTC. Volgens één van hen wil de gemeente koste wat kost de voetbalvelden aan de Brinkhoekweg laten gebruiken voor militaire oefeningen. Maar van de overlast trekt de gemeente zich niets aan.
Het Deltion College gebruikt de voetbalvelden al twee jaar voor de opleiding Veiligheid & Vakmanschap van Defensie. Naast sport worden de studenten ook getraind in marcheren, observatieposten inrichten en andere oefeningen in militair tenue. De Zwolse rechtbank verbood die activiteiten, omdat ze niets met sport te maken hebben. Het Deltion College ging tegen die beslissing in hoger beroep bij de Raad van State.
De gemeente is intussen bezig met een nieuw bestemmingsplan dat het Deltion College alle ruimte zal geven op de voetbalvelden. Als de oefeningen volgens de regels niet mogen, dan worden de regels gewoon aangepast door de gemeente, vinden de omwonenden. Ze verwijten de gemeente en het Deltion College dat die niet willen praten om de overlast te beperken. Volgens de voorzitter van de Raad zou dat wel verstandig zijn.
De Raad doet over zes weken uitspraak over het hoger beroep van het Deltion College.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.