PEC Zwolle

PEC Zwolle voorlopig zonder doelman Begois

PEC Zwolle kan voorlopig niet beschikken over eerste doelman Kevin Begois.
De Belgische goalie maakte afgelopen maandag zijn rentree in een wedstrijd van Jong PEC Zwolle, maar viel na een kwartier al weer uit. Hij kreeg opnieuw last van zijn kuit.

Osteopaat

Begois gaat nu onder meer met behulp van een osteopaat proberen de bron van de klachten te achterhalen. Pas als hij 100 procent fit is, gaat hij weer spelen. Maar dat zal naar verwachting nog zeker enkele weken duren.
Tegen FC Utrecht zal dus opnieuw Mickey van der Hart onder de lat staan. Trainer Ron Jans kiest ook voor dezelfde tien veldspelers als vorige week, toen sc Heerenveen met 5-2 werd verslagen: "Deze jongens verdienen het om nog een keer te starten."

Drukke week

Bart van Hintum en Sheraldo Becker, die weer hersteld zijn van hun blessues, beginnen derhalve opnieuw op de bank. Gezien de drukke week is de kans groot dat ze woensdag (Vitesse uit) of volgende week zaterdag (FC Groningen thuis) alsnog hun rentree in de basis maken.
Dat geldt ook voor Gustavo Hebling, die zich in de ogen van Jans steeds beter begint te profileren. Ryan Thomas is voorlopig nog niet inzetbaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.