Gedeputeerde Staten

Oud-gedeputeerde Carry Abbenhues plaatsvervangend burgemeester van Zutphen

Carry Abbenhues plaatsvervangend burgemeester van Zutphen
Carry Abbenhues plaatsvervangend burgemeester van Zutphen
Oud-gedeputeerde van Overijssel Carry Abbenhues wordt plaatsvervangend burgemeester van Zutphen. Een delegatie van de gemeenteraad is unaniem voor haar kandidatuur, meldt Omroep Gelderland. Commissaris van de Koning Clemens Cornielje zal haar voor 1 februari beëdigen.
De 66-jarige Abbenhues is lid van de PvdA en woont in Zwartsluis. In 2003 werd Abbenhues lid van Gedeputeerde Staten van Overijssel. Ze had de portefeuille economie, toerisme en arbeidsmarkt. Na acht jaar besloot Abbenhues na de verkiezingen van 2011 niet meer terug te keren als gedeputeerde. Daarnaast is ze burgemeester van Hattem, waarnemend burgemeester in Assen en wethouder in Meppel geweest. 
Naar verwachting zal er in de loop van het voorjaar een nieuwe burgemeester worden gezocht. Daarvoor moet de gemeenteraad een profielschets opstellen. De huidige burgemeester van Zutphen, Arnold Gerritsen, stopt eind deze maand, omdat hij altijd heeft gezegd dat hij op zijn 67ste wilde stoppen. Hij is 17 jaar burgemeester van Zutphen geweest.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.