Nederlandse waterpolodames verliezen EK-finale van Hongarije

De waterpolosters zijn er niet in geslaagd om de Europese titel in de wacht te slepen. In de finale van het EK in Belgrado trokken de waterpolodames van Hongarije aan het langste eind, 7-9 (3-3, 2-1, 2-3, 0-2).
In een spannend duel ging het vanaf het begin gelijk op tussen beide landen. In het eerste kwart had Hongarije een licht overwicht maar wist Yasemin Smit uit Zwolle in de zoemer de 3-3 binnen te schieten. In het tweede kwart kwam Nederland beter in de wedstrijd en konden de dames met een 5-4 voorsprong de rust in. De spanning nam toe in de tweede helft en halverwege het laatste kwart kwam Hongarije met 8-7 voor.
Nederland kreeg kansen om weer langszij te komen maar de treffer viel uiteindelijk aan de andere kant (9-7) en daarmee werd het duel in het slot gegooid. Daardoor is Hongarije verzekerd van een ticket voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Yasemin Smit was uiteindelijk twee keer trefzeker. Lieke Klaassen uit Goor en Marloes Nijhuis uit Borne kwamen in de finale eveneens in actie.
Nederland krijgt eind maart een herkansing in een olympisch kwalificatietoernooi dat in Gouda wordt gehouden. Bij dat evenement zijn de laatste vier tickets naar Brazilië te verdienen.