MST

MST legt parkeerbeleid uit aan personeel: "Het is nieuw, vraagt om gewenning"

Parkeergarage Van Heekplein in Enschede
Parkeergarage Van Heekplein in Enschede
Het MST gaat in april het parkeerbeleid van het ziekenhuis evalueren. Dat staat in een interne memo aan personeel van het ziekenhuis. Aanleiding zijn de vragen die zijn ontstaan over de hoge kosten die bezoekers moeten betalen voor het parkeren.
Het nieuwe ziekenhuis is een week geleden in gebruik genomen en patiënten maken voor het eerst gebruik van parkeergarage onder het Van Heekplein voor hun bezoek aan het ziekenhuis. Een bezoek aan het ziekenhuis kan aan de parkeerautomaat zomaar 20,80 euro kosten als lang in het ziekenhuis verbleven moet worden,

Duidelijkheid

Een nieuwe situatie die volgens het ziekenhuis vraagt om een periode van gewenning. Het ziekenhuis heeft wel geconstateerd dat patiënten en andere bezoekers van het ziekenhuis behoefte hebben aan meer duidelijkheid. In de oude situatie waarbij patiënten gebruik maakten van de parkeergarage aan de Haaksbergerstraat bepaalde het ziekenhuis zelf het tarief. Kosten: 2,60 euro per uur met een maximum van 6 euro. 

Uurprijs

In de nieuwe situatie maken bezoekers gebruik van de parkeergarage onder het Van Heekplein en die is eigendom van de gemeente, die ook de tarieven bepaalt. De uurprijs is gelijk gebleven maar het maximumbedrag dat moet worden betaald voor een dag parkeren bedraagt nu ineens 20,80 euro. 

Kortingen

In de memo wordt personeel er op gewezen dat er wel degelijk kortingen zijn voor patiënten en bezoekers. Zo is er een dagkaart die 6,00 euro kost en er is een 5-strippenkaart die 13,00 euro kost en waarmee de houder over een periode van twee weken vijf keer in en uit kan rijden met verschillende auto's.  
Dat wil overigens niet zeggen dat de gemeente parkeergeld misloopt. De korting die het ziekenhuis aan patiënten en bezoekers geeft worden door het MST aangevuld. Het ziekenhuis heeft hiervoor centraal budget gereserveerd van waaruit het MST aan de de kortingen aan de gemeente Enschede terugbetaalt.

Aanvragen

De patiënt kan na afloop van een ziekenhuisbezoek de korting aanvragen bij de baliemedewerker van de polikliniek of het Dagbehandelingscentrum waar de patiënt is geweest. Daar wordt bepaald of een patiënt in aanmerking komt voor korting. 
Volgens het MST heeft het verleden geleerd dat veel polikliniek- en bedbezoeken niet langer duren dan 2,5 uur. Met de kortingsregelingen verwacht MST de meeste patiënten, hun begeleider of vaste bezoeker tegemoet te kunnen komen als het bezoek toch langer duurt.
Het ziekenhuis houdt de komende drie maanden vast aan dit parkeerbeleid, dat daarna wordt geëvalueerd. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.