nieuws

Gary Hekman grijpt zilver bij open NK op de Weissensee

Gary Hekman
Gary Hekman
Gary Hekman heeft zijn titel bij de open NK op de Weissensee niet weten te prolongeren. De schaatser uit Gramsbergen moest zijn meerdere erkennen in Jorrit Bergsma en pakte uiteindelijk het zilver.
Bij het ingaan van de laatste ronde zag het er goed voor topsprinter Hekman, die nog een ploeggenoot bij zich had. Echter, Jorrit Bergsma wist vlak voor de finish een klein gaatje te slaan met het peloton en dat was uiteindelijk genoeg voor de titel. Achter hem won Hekman de sprint van het peloton en werd Jouke Hoogeveen derde. Hekman was eerder deze week de sterkste bij de eerste Nederlandse marathon op natuurijs in Haaksbergen.
Hekman had achteraf spijt dat hij niet met Bergsma was mee gesprongen. "Dan had hij perfect de sprint voor me aangetrokken. Maar ik vertrouwde even op andere dingen. Daarom baal ik enorm", sprak de sprinter tegenover schaatsen.nl. "Ik had hier willen winnen en kunnen winnen. Ik rijd niet voor een tweede plaats. Als je favoriet bent, kun je eigenlijk ook alleen maar verliezen. Als ik hier had gewonnen, was het normaal geweest". 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.