contract

Isala ziekenhuis werft patiënten in regio Meppel met budgetpolis

Isala Diaconessenhuis in Meppel
Isala Diaconessenhuis in Meppel © RTV Drenthe
Het Isala Diaconessenhuis in Meppel, onderdeel van het Isalaziekenhuis in Zwolle, heeft een advertentie in de Hoogeveensche Courant geplaatst om patiënten te werven. Dat meldt RTV Drenthe.
Volgens de advertentie van Isala zijn patiënten met een budgetpolis bij Zilveren Kruis/Achmea bij het ziekenhuis in Meppel beter af dan in de andere ziekenhuizen in de regio, het Bethesda in Hoogeveen en het Scheperziekenhuis in Emmen. Het is voor zover bekend voor het eerst dat een ziekenhuis op deze manier de publiciteit zoekt.

Beperkte keuze voor gang naar ziekenhuis

Het verschil zit in de contracten die de ziekenhuizen hebben gesloten met zorgverzekeraars. Mensen met een budgetpolis hebben beperkte keuze als ze naar het ziekenhuis moeten; de verzekeraar vergoedt alleen kosten die gemaakt zijn in een ziekenhuis waarmee een contract is afgesloten. Gaat een patiënt naar een ander ziekenhuis, dan draait hij in een aantal gevallen zelf op voor een deel van de kosten.

Teruglopend aantal patiënten

Projectleider marketing van de Isalaziekenhuizen, in Meppel en Zwolle, zegt dat er twee redenen waren om deze campagne te voeren: de ene is het teruglopend aantal patiënten en de andere is patiënten wijzen op de voordelen van Isala.

Bewust geen contract gesloten

De Treant Zorggroep, waar de andere ziekenhuizen in de regio onder vallen, hebben bewust geen contract gesloten met Zilveren Kruis/Achmea over de budgetpolis. Volgens bestuurder Marcel Kuin ontstaat door die polissen een oneerlijk systeem. Hij zegt dat het een gevolg is van de marktwerking in de zorg en dat patiënten door de bomen het bos niet meer zien.

Oproep tot proefproces

Patiëntenorganisaties en ook zorgverzekeraar DSW waarschuwen patiënten al langer om geen budgetpolis af te sluiten. Topman Oomen van DSW heeft gedupeerden opgeroepen een proefproces te beginnen tegen de polis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.