cultuur

Met modderige koppen ploeteren door zompig buitengebied Staphorst

Ze fietsten over bruggen, bospaden, modderwegen, en zelfs binnenshuis door twee hallen van houthandel Talen. De 557 mountainbikers die vandaag deelnamen aan de B+B Veldtoertocht in Staphorst kregen een zeer gevarieerde route voor de kiezen. Maar aan het eind van de rit was het beeld voor elke crossfietser hetzelfde: iedereen stapte met een bemodderde kop af.Â
De mountainbikers zagen er vanmiddag na tientallen kilometers ploeteren door het buitengebied van Staphorst uit als frontsoldaten. Alles zat onder de blubber. Organisator De Wieler Toer Club Staphorst WTC zette voor de zevende editie van de Veldtoertocht splinternieuwe routes uit van 35 of 50 kilometer. 
De WTC haalde alles uit de kast. Dertig vrijwilligers, honderden wegwijs-pijlen, twee verzorgingsplaatsen met een natje en een droogje en dan waren er ook nog de rondemissen Nina Dunnink (17) en Bo Ubels (17) die de fietsers verrasten op broodjes warme worst. Start en finish waren bij de sporthal in Staphorst.
De mountainbiketocht van de WTC in Staphorst werd vorig jaar beloond met 3 NTFU-sterren en kreeg de hoogste beoordeling van de kwaliteitscommissie van de NTFU. Dat leidde er toe dat de 260 leden tellende vereniging dit jaar een record aantal deelnemers over de vloer kreeg. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.