nieuws

Heracles Almelo in moeizame wedstrijd langs De Graafschap

Heracles Almelo heeft zaterdagavond een passend antwoord gegeven na de nederlaag tegen FC Twente. De ploeg van trainer John Stegeman overtuigde niet, maar pakte wel drie punten tegen hekkensluiter De Graafschap, 2-1. 
Heracles Almelo kende een moeizame start tegen de bezoekers uit Doetinchem, al had Peter van Ooijen wel snel een goede kans. Hij schoot echter naast. De Graafschap was zeker niet minder dan Heracles Almelo en ook dicht bij een treffer. Karim Tarfi raakte de paal buiten bereik van doelman Bram Castro. Ook Bryan Smeets raakte het aluminium. Zijn schot spatte uiteen op de lat. In de tegenaanval was het aan de andere kant wel raak. Met een fraai afstandsschot tekende Brahim Darri voor zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen.
Ook na rust bleef De Graafschap gevaarlijk, maar de bezoekers hadden het geluk niet aan hun zijde. Ditmaal raakte Ted van de Pavert met een kopbal de paal. Thomas Bruns toonde daarna zijn klasse en met een goed ingeschoten vrije trap liet hij De Graafschap-doelman Hidde Jurjus kansloos, 2-0. De Graafschap gaf echter niet op en deed nog wat terug namens Andrew Driver, die drie minuten voor tijd voor de 2-1 tekende. Illiass Bel Hassani had daarna de wedstrijd moeten beslissen, maar de middenvelder van Heracles Almelo schoot over. Heracles won wel en blijft daardoor volop meedoen in de subtop van de eredivisie.
2-1
Heracles Almelo
De Graafschap
1-0 Darri (37)
2-0 Bruns (73)
2-1 Driver (87)
Arbiter: Mulder
Geel: Zomer, Peters, Fledderus, Pröpper
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Bruns, Pelupessy, Bel Hassani, Van Ooijen (Navratil/69), Weghorst, Darri (Gosens/83).
De Graafschap: Jurjus, Straalman, Pröpper, Van de Pavert, Cicek, Tarfi (Diemers/70), Kaak, Smeets (El Jebli/66), Driver, Peters (Kabasele/74), Vermeij.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.