clubtenue

Albert Hoekstra uit Deurningen winnaar ontwerpwedstrijd clubtenue Heerenveen

Albert Hoekstra uit Deurningen is de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor het nieuwe uit- en thuistenue van sportclub Heerenveen.
Hij heeft van de 400 deelnemers het beste ontwerp gemaakt. Gisteravond tijdens de thuiswedstrijd tegen Willem II werd de winnaar bekend gemaakt. Begin deze maand werd al duidelijk dat Hoekstra een grote kans maakte. Hij zat toen al bij de laatste vier. Hoekstra won naast de eer ook een trip voor twee personen naar een wedstrijd van FC Barcelona.
Albert Hoekstra is erg trots en had niet gedacht dat hij met beide shirts zou winnen. "Op het laatste moment heb ik nog meegedaan met de wedstrijd. Ik had nooit gedacht dat ik uit alle inzendingen gekozen zou worden, zegt Hoekstra. Op het thuisshirt staat een iets uitvergrote Friese vlag, ontdaan van allerlei sierstreepjes. Hoekstra heeft meerdere ontwerpen ingezonden. Over het uit-shirt zegt hij "Mijn winnende ontwerp was niet mijn eigen favoriet, maar als trouwe Heerenveen supporter ben ik trots dat deze toch is uitgekozen".

Friese vader

Komend seizoen speelt SC Heerenveen in de winnende shirts. "Er komt nog wel een ander logo op want volgend seizoen heeft de club een andere hoofdsponsor", zegt Hoekstra. De vader van Albert Hoekstra is een Fries en heeft zijn zoon de liefde voor de club meegegeven. Al een jaar of 10 gaan ze samen naar alle thuiswedstrijden. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.