geluidsproef

Geluidsproef moskee is volgens gemeente Enschede correct verlopen

Geluidsproef nieuwe moskee Enschede
Geluidsproef nieuwe moskee Enschede
De geluidsproef gisteren in Enschede, waarbij de oproep tot gebed van een moskee werd nagebootst, is correct verlopen. Dit zegt de gemeente in reactie op de kritiek van omwonenden.
"Er komt geen nieuwe geluidsproef voor de nieuw te bouwen moskee", zegt wethouder Jeroen Hatenboer. Buurtbewoners menen dat het geluid zachter was dan straks te horen zal zijn. "De buurt zou juist blij moeten zijn dat het geluidsvolume erg meevalt", zegt Hatenboer. 
Het geluid mag niet harder zijn dan 70 dB op de eerste gevel. "Dat is gisteren ook officieel bij de hoogste stand van de vijf verschillende geluidsniveau's gemeten", zegt Hatenboer. "Meer geluid dan gisteren te horen was kan het niet zijn, het wordt niet harder dan dat", zegt Hatenboer. Hij snapt dan ook niets van de kritiek van omwonenden dat het geluid bij de test te zacht zou zijn.

Voorlichting

De resultaten en uitkomsten van de proef komen binnenkort beschikbaar. Daarna volgen er nog speciale voorlichtingsavonden waarbij ingegaan wordt op de geluidssterkte, parkeren en de grote van het gebouw. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.