giant alpecin

Iwan Spekenbrink : "Hele zware dag voor de ploeg"

Iwan Spekenbrink
Iwan Spekenbrink
"Het was een hele zware dag voor de ploeg", was de reactie van teambaas Iwan Spekenbrink uit Markelo op een zware aanrijding van Giant-Alpecin. Zes renners van de ploeg van Spekenbrink werden geschept door een auto tijdens een trainingsrit in Spanje. Vier renners liepen botbreuken op, twee anderen kwamen er vanaf met schaafwonden en kneuzingen.Â
"De renners hebben tijd nodig om te herstellen", aldus Spekenbrink. "Door elkaar bij te staan, zal de ploeg hier sterker uitkomen dan ooit." De renners hadden net een sprintje gedaan en werden vervolgens geschept door de auto, volgens de lokale autoriteiten bestuurd door een Engelse vrouw. De Overijsselse wielrenners Tom Veelers, Albert Timmer en Tom Stamsnijder waren niet betrokken bij het ongeluk.
Van de betrokken renners lijkt Chad Haga het zwaarst getroffen. Hij liep onder meer een gebroken oogkas op en moest ook worden geopereerd aan verwondingen aan zijn nek en kin. De Amerikaan werd met een helikopter afgevoerd. Sprinter John Degenkolb brak zijn onderarm en liep ook een diepe snee in zijn bovenbeen op. De Fransman Warren Barguil brak een handwortelbeentje en Max Walscheid liep breuken op in zijn hand en scheenbeen. Ramon Sinkeldam en Fredrik Ludvigsson kwamen er met minder zware verwondingen vanaf. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.