nieuws

Jorien ter Mors neemt op relay revanche op teleurstellende superfinale

Jorien ter Mors
Jorien ter Mors
Jorien ter Mors heeft op het EK shorttrack goud veroverd op de relay. Nadat ze een uur eerder dankzij een val bij de superfinale een individuele medaille misliep, reed ze met de shorttracksters soeverein naar de winst.  Â
Ter Mors, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Suzanne Schulting gingen er direct aan het begin van de 3000 meter aflossing vandoor en de andere drie ploegen zagen Oranje pas na de finish weer terug. Het Russische kwartet eindigde op ruim twee seconden, terwijl Italië het brons veroverde. Het is voor de vijfde keer in zes jaar dat de Nederlandse dames goud veroveren op het onderdeel.

Geen individuele medaille

Jorien ter Mors ging bij de afsluitende 3000 meter superfinale drie rondes voor het einde onderuit terwijl ze op kop reed en knalde hard de kussens in. Suzanne Schulting reed naar de winst en dacht daarmee zilver te hebben veroverd in het eindklassement, maar werd na afloop gediskwalificeerd door de jury. Volgens de wedstrijdleiding had Schulting schuld aan de valpartij van Ter Mors, die voor haar reed toen ze met de punt van haar schaats in het ijs prikte en onderuit ging.
Schulting moest daarom genoegen nemen met de derde plaats in het eindeklassement, achter de Britse shorttracksters Elise Christie (goud) en Charlotte Gilmartin (zilver). Ter Mors werd uiteindelijk zevende.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.