Jip Kamp

Benefietavond voor rolstoelbus Jip Kamp levert zesduizend euro op

Jeroen Kamp met zijn dochtertje Jip
Jeroen Kamp met zijn dochtertje Jip © Annemarie Aufderhaar
De benefietavond voor de 4-jarige Jip Kamp uit Nijverdal heeft 6.000 euro opgeleverd. Dit bedrag is bedoeld voor een rolstoelbus voor het zwaar gehandicapte meisje.
De benefietavond werd afgelopen zaterdag in café De Kachel in Nijverdal gehouden. 'Het was een geweldige avond. Een café vol met vrienden, familie, bekenden maar ook onbekenden', aldus Jeroen Kamp, vader van Jip Kamp. 'Met elkaar hebben we ruim € 6.000 opgehaald. Met alle acties die nog lopen verwachten we ons streefbedrag van € 20.000 heel snel te bereiken. En dat in drie weken tijd! We zijn er ontzettend blij mee en ontroerd door de bijdragen die uit de gemeenschap komen. We kunnen de rolstoelbus nu aanschaffen maar zullen nog geld moeten inzamelen voor de aanpassingen die we moeten doen aan de bus', aldus Jolanda Kamp Aufderhaar, moeder van Jip Kamp.

Trek de knip voor Jip

Café De Kachel en TML Makelaars organiseerden samen de benefietavond, inclusief veiling. Dit alles onder het motto: 'Trek de knip voor Jip'. Onder begeleiding van muziek van Dusty Woodfield werd een groot aantal kavels verkocht. Zo kon het publiek onder meer bieden op VIP kaarten voor de voetbalwedstrijd Heracles - PEC Zwolle. Het personeel van café De Kachel heeft het salaris van die avond geschonken en Henri Geugies, eigenaar van café De Kachel, heeft de winst van de avond gedoneerd aan 'Trek de knip voor Jip'. 

Jip Kamp

De benefietavond is de zoveelste actie die in Nijverdal wordt georganiseerd, sinds Jolanda Kamp Aufderhaar, ruim twee weken geleden, haar 4-jarige dochtertje Jip aanmeldde bij www.dreamordonate.nl. Een naam bestaat er niet voor het syndroom van Jip Kamp en daarom is behandeling niet aan de orde en wat de toekomst zal brengen is niet te voorspellen. 'Jip heeft volledige verzorging nodig. Ze is vier jaar maar je moet haar qua leeftijd vergelijken met een baby van zes maanden'.

Crowdfunding

Jip is inmiddels uit haar kinderwagen gegroeid en heeft nu een nieuwe rolstoel met zitorthese. 'Fantastisch, maar deze rolstoel kunnen we niet inklappen en dus zijn we genoodzaakt om een rolstoelbus aan te schaffen', aldus Kamp Aufderhaar. 'We hebben net een grote verbouwing achter de rug om het huis rolstoelvriendelijk te maken. En financieel is het voor ons, op dit moment, niet haalbaar om een rolstoelbus aan te schaffen. Crowdfunding is het enige wat ons nu uit de brand kan helpen', aldus Kamp Aufderhaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.