Overdinkel

Basisscholen Overdinkel doen mee aan gezondheidsproject van hockeybond

De drie basisscholen in Overdinkel doen mee aan een project van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond over het bewust worden van een gezonde actieve leefstijl onder basisschoolleerlingen.
Met het programma wordt aandacht besteed aan gezond en veelzijdig bewegen. De hockeybond is vijf verschillende maatschappelijke projecten gestart en Overdinkel is daar één van.
Het uitgangspunt van de bond was om te kiezen voor basisscholen die zich in een sociaal kwetsbaar gebied bevinden, "waar voor kinderen een gezonde leefstijl niet vanzelfsprekend is", aldus de hockeybond. Niet alleen de kinderen worden betrokken bij het programma, maar ook de ouders krijgen onder meer voorlichting over gezonder eten.
Zo konden ouders van kinderen bij basisschool Pax Christie zich vandaag door een diëtiste laten informeren over gezonde voeding voor hun kinderen. In dezelfde tijd waren de kinderen bezig met het bereiden van een gezonde lunch voor zichzelf en hun ouders. Er was fruitsalade, couscous en er werden wraps gemaakt, gevuld met allerlei soorten groenten.
Bij Pax Christie eindigt het project komende vrijdag met een dag vol sportieve activiteiten. In de maanden februari en maart zijn de twee andere scholen in Overdinkel, het Kompas en de Brede School, aan de beurt voor het project van de hockeybond.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.