A1

Rij je regelmatig op de A1? Dan zoeken wij jouw verhalen!

Sta jij elke dag in de file op de A1? Dan is er goed nieuws: de A1 in Overijssel wordt verbreed van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Maar hoe is het nu gesteld met de A1?
Hoeveel last heb jij van de drukte op de A1? Wij willen het graag weten. Mail je ervaringen met de A1 naar A1@rtvoost.nl.
Sta je 's ochtends eerder op om op tijd op je werk te komen? Vind je elke avond de hond in de pot? Ben je het zat om kilometers lang op de linkerrijstrook achter een vrachtwagen te rijden terwijl er een inhaalverbod geldt? Kijk je er niet meer van op als er weer een ongeluk is gebeurd?
Deel je verhaal met ons en wij gebruiken het in onze verslaggeving en leggen het ook de beleidsmakers voor.

Ook gezocht: vaste rijders

We zoeken naast ervaringen met de A1, ook mensen die in de toekomst mee willen doen met een experiment. Daarbij willen we bijhouden in hoeverre de reistijd over de A1 gaat veranderen door meerdere periodes de rijtijd bij te houden. 
Rij jij dagelijks over de A1 en wil jij voor RTV Oost meedoen? Meld je dan aan met dit opgaveformulier.

#meldpuntA1

Wil je je dagelijkse beslommering op de A1 nu al delen met het publiek? Gebruik dan de hashtag #meldpuntA1 op Twitter en Instagram. De redactie houdt deze berichten in de gaten.

Lang traject

Het extra asfalt op de A1 moet files tegengaan en de veiligheid op de weg vergroten, maar het gaat wel even duren voordat alles gereed is.
De verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo neemt wel veel tijd in beslag. De werkzaamheden duren twaalf jaar. Nog dit jaar worden maatregelen genomen om de doorstroming bij Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen te verbeteren.
Tussen 2017 en 2020 wordt de weg tussen Twello en Deventer en tussen Deventer-Oost en Rijssen verbreed. Na 2024 komt er meer asfalt tussen Apeldoorn en Twello, tussen Deventer en Deventer-Oost en tussen Rijssen en knooppunt Azelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.