Jumbo

Verdachte bomdreiger (51) Jumbo-supermarkten moet naar Pieter Baan Centrum

De 51-jarige man die verdachte is van bomdreigingen bij supermarkt Jumbo gaat woensdag ter observatie naar het Pieter Baan Centrum. Daar doen gedragsdeskundigen onderzoek naar toerekeningsvatbaarheid, de kans op herhaling en een eventuele behandeling van verdachten van ernstige misdrijven. De verdachte had zich hiertegen verzet, maar van de rechtbank moet hij.
De verdachte stond vandaag in Groningen voor de rechter. Bij diverse filialen van Jumbo kwamen vorig jaar bommeldingen binnen. Bij twee Jumbovestigingen in Groningen werden explosieven geplaatst. Bij de ontploffing van een daarvan raakte een raam beschadigd. Een winkel in Zwolle kreeg een verjaardagskaartje met een beetje explosieve stof.
De 51-jarige verdachte ontkende iets met de dreigingen te maken te hebben. "Ik ben onschuldig, ik ben niet de Jumbo-afperser. Ik heb geen bommen vervaardigd."
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man ook van afpersing van het supermarktbedrijf. Hij werd half oktober in Groningen opgepakt samen met zijn zoon. Vorige week werd bekend dat die niet wordt vervolgd.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.