Jumbo

Verdachte afpersing Jumbo ontkent maar blijft vastzitten

Supermarkt Jumbo
Supermarkt Jumbo
De 51-jarige man die wordt verdacht van het afpersen van meerdere Jumbofilialen, waaronder die aan de Veemarkt in Zwolle, blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Groningen besloten.Â
Advocaat Tjalling van der Goot vond dat de man moest worden vrijgelaten. "Er is te weinig bewijs dat dit de man is, die de Jumbofilialen heeft willen afpersen", zei hij. Maar volgens de rechtbank zijn er nog steeds 'ernstige bezwaren' en blijft de man daarom vastzitten. 

Explosieven bij verschillende Jumbo's

De 51-jarige verdachte en zijn 15-jarige zoon werden halfweg oktober in Groningen aangehouden nadat er meerdere bommeldingen binnenkwamen bij verschillende vestigingen van Jumbo.
Bij twee vestigingen in Groningen werd een explosief geplaatst. In één geval ging de bom ook daadwerkelijk af en sneuvelde een raam. Ook werd een verjaardagskaart met explosieve stoffen naar de Jumbo in Zwolle gestuurd. 

Verdachte ontkent

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 51-jarige man ervan dat hij het supermarktbedrijf wilde afpersen. De verdachte ontkent. "Ik ben onschuldig, ik ben niet de Jumbo-afperser. Ik heb geen bommen vervaardigd", zei hij vandaag tijdens de zitting. Hij vindt het onterecht dat hij al ruim drie maanden vast zit. 
De zaak tegen de zoon is wegens gebrek aan bewijs geseponeerd.

Pieter Baan Centrum

Woensdag gaat de man ter observatie naar het Pieter Baan Centrum in Groningen. Met tegenzin, want de man vocht dit besluit in november zonder succes aan. 
Het Openbaar Ministerie verwacht eind februari een volledig en afgerond dossier aan te kunnen leveren. En zal de zaak vermoedelijk halverwege maart, opnieuw niet inhoudelijk, voor de rechtbank in Groningen dienen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.