Oldemarkt

Helden van Oldemarkt die hielpen bij aanhouding overvallers juwelier in het zonnetje gezet

Het is inmiddels al weer twee weken geleden: de gewapende roofoverval op de juwelier in Oldemarkt. Mede door de hulp van omstanders kon de politie twee overvallers meteen aanhouden. Vandaag werden de 'helden' van Oldemarkt in villa Rams Woerthe in Steenwijk in het zonnetje gezet.
Onder meer de visboeren uit Urk, die aan het werk waren in Oldemarkt, wisten de politie een handje te helpen. Zij bedachten zich geen moment toen ze de overvallers uit de juwelierswinkel zagen komen en gingen achter ze aan. De politie wist uiteindelijk twee overvallers in de boeien te slaan.
De rest van de dag werd, onder meer met een politiehelikopter, gezocht naar een derde overvaller. Een dag later maakte de politie bekend dat op de bewuste avond twee nieuwe verdachten waren aangehouden. 
Het juweliersechtpaar is dankbaar en trots op de hulp van de omstanders in het dorp. Ze zien de visboeren en de andere mensen die hebben geholpen na de overval dan ook allemaal helden. De politie is blij met de hulp die ze kregen, maar wees vanmiddag nog eens op het gevaar van wapens zoals die bij de overval zijn gebruikt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.