nieuws

Buitenlandse junks veroorzaken overlast in Glanerbrug, gemeente onderneemt actie

Drugs / harddrugs
Drugs / harddrugs
Glanerbrug heeft te maken met flinke overlast door drugsdealers en junks. Per dag komen er wel 300 à 400 junks er hun drugs kopen. De inwoners zijn bang. Dat beeld schetst BurgerBelangen Enschede. De fractie vroeg vanavond in de gemeenteraad van Enschede om maatregelen.
Het gaat vooral om de Gronausestraat, de Nieuwe Frieslandstraat en de Bultsweg.

Angst regeert

De bewuste buurt durft kinderen niet meer op straat te laten spelen omdat er spuiten liggen en constateren meer inbraken in huizen en auto's, sommigen durven hun hond niet meer uit te laten. De politie zou er al vaker surveilleren.
De bewoners hebben de junks aangesproken en menen dat het vooral om Duitsers en Polen voor wie het makkelijk is in de grensplaats drugs te scoren. De mensen klagen maar willen ook anoniem blijven omdat ze bang zijn dat de dealers ze wat aandoen. Mensen worden geïntimideerd, volgens BurgerBelangen. 

"We zorgen ervoor"

"De problemen met junks en dealers in Glanerbrug zijn genoegzaam bekend", zo zegt burgemeester Van Veldhuizen. Hij laat doorschemeren minder op de hoogte te zijn dan de politiek en vraagt de politici de berichten en mailtjes die ze krijgen door te sturen. "Ik kan pas optreden als ik weet wat er speelt. En ik kan zeggen: we zorgen ervoor."
BurgerBelangen heeft er vertrouwen in de gemeente het probleem nu aanpakt en speelt de informatie door aan de burgemeester.

Handetekeningenactie

Naast de aandacht via de politiek probeert de buurt aandacht te krijgen met een handtekeningenactie. De handtekeningen worden aangeboden aan het college van Burgemeester en Wethouders om ook op die manier maatregelen af te dwingen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.