nieuws

Overijsselse deelnemers in de startblokken voor schoonheidswedstrijden

Ozan Sal uit Enschede strijdt voor de titel "Mister International Netherlands" en Sharon Snijders uit Geesteren voor de titel "Miss Boerin Benelux". Sharon sierde eerder al de boerinnenkalender en neemt daarom ook deel aan deze missverkiezing. "Er zijn zoveel van dit soort verkiezingen, maar die van boerin past écht bij mij. Ik ben gewoon nuchter."
Bij andere verkiezingen, zoals Miss World of Miss Universe, zul je haar dan ook niet zien. Sharon: "Ik wil alleen meedoen met deze verkiezing, en daarna ga ik terug naar mijn gewone leventje op de boerderij." Voor Ozan is dat heel anders. "Nee, deze finale is mijn eerste en zeker niet mijn laatste. En ik hoop de hele wereld over te gaan om deel te nemen aan nóg meer schoonheidswedstrijden.

Subcultuur

Het fenomeen schoonheidswedstrijden is zeer populair in de Verenigde Staten. Daar bestaan zelfs wedstrijden voor vrouwen in de gevangenis en voor zwangere vrouwen. Compleet met bikinironde. "Als ik dat zie, dan vind ik dat ook wel vreemd ja", aldus Sharon uit Geesteren. Ozan Sal is vastberaden om de winst bij meer wedstrijden te pakken. "Ik train hier hard voor. Ooit woog ik 105 kilo en nu nog maar 80."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.