Zwolle

ProRail gaat vluchtelingen voorlichten over gevaren op het spoor

Treinspoor
Treinspoor
Spoorbeheerder ProRail gaat vluchtelingen in Nederlandse asielzoekerscentra (azc's) voorlichten over gevaren op het spoor. Dat gebeurt in samenwerking met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Aanleiding is onder meer een incident in Zwolle.
Volgens ProRail is de voorlichting nodig, omdat er al een aantal incidenten met vluchtelingen is geweest. Zo stak een man in Zwolle de sporen over om een ander perron te bereiken en zijn er spoorlopers gesignaleerd langs de rails bij Eindhoven.

'Situatie op het spoor heel anders'

Vluchtelingen die in de Nederlandse azc’s verblijven, komen volgens ProRail uit landen waar de situatie rondom het spoor heel anders is dan in Nederland. Veel vluchtelingen zijn onbekend met de risico’s die het Nederlandse spoor kan hebben, zoals de hoge snelheid van onze treinen. Ook kennen zij de regels bij onze overwegen vaak minder goed.
Het voorlichtingsmateriaal bestaat uit een folder en posters met waarschuwingen in het Arabisch, Frans en Engels. Het COA heeft al voorlichtingsmateriaal over ijs, wakgevaar en tekenbeten. Hier komt nu dus voorlichting over het spoor bij.
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.