FC Twente

Joop de Winter nog dit seizoen weg uit bestuur FC Twente

De Winter vertrekt bij FC Twente
De Winter vertrekt bij FC Twente © Pro Shots
Joop de Winter vertrekt in de loop van dit seizoen als bestuurder van FC Twente. Dat heeft hij gisteravond tijdens een bijeenkomst voor sponsors en besturen van supportersverenigingen bekendgemaakt.
Hij zal zich de komende tijd nog wel volledig inzetten om de club te helpen in de huidige problemen en zal zijn werkzaamheden daarbij overdragen op zijn eventuele opvolger.

Werk goed afronden

De Winter vertrekt pas als hij alles zo goed mogelijk heeft afgerond. Dat zou betekenen dat hij uiterlijk 1 mei weg is; het moment waarop FC Twente intern orde op zaken moet hebben gesteld en de aanbevelingen van de licentiecommissie van de KNVB naar diens tevredenheid heeft opgevolgd.
De handelaar in kunststof zakken voor kolen en aardappelen was sinds 2012 commissaris bij de Enschedese club en belast met sociale en maatschappelijke zaken zoals Scoren in de Wijk. Samen met aannemer Hein Trebbe maakte hij als commissaris het afscheid mee van voorzitter Joop Munsterman en later diens opvolger Aldo van der Laan.

Trebbe zou volgen, maar club ontkent

Niet alleen de KNVB maar ook de achterban eiste schoon schip. Hoewel dat niet gold voor De Winter en Trebbe, die al die jaren hebben laten zien uit een ander hout gesneden te zijn dan Munsterman, neemt De Winter toch de handschoen op en wil ruimte geven aan een nieuwe lichting bestuurders.
Volgens ingewijden zou Trebbe zijn voorbeeld volgen, maar dat wordt vooralsnog ontkend door FC Twente. Trebbe was gisteravond niet aanwezig op de informatieavond voor sponsors en supportersverenigingen.   
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.