afvalwater

Al vijfduizend handtekeningen voor stichting Stop Afvalwater Twente

De stuurgroep 'Stop Afvalwater Twente'
De stuurgroep 'Stop Afvalwater Twente'
De onlangs opgerichte stichting Stop Afvalwater Twente heeft al zo'n vijfduizend handtekeningen verzameld onder een petitie, die eind maart wordt aangeboden aan minister Kamp van Economische Zaken. Doel van de petitie is om het injecteren van afvalwater in lege Twentse gasvelden definitief te stoppen.
"Door de ondertekening uiten de Twentse burgers hun zorg over de vele risico’s die injectie van afvalwater met zich mee brengen. We hebben twintigduizend handtekeningen nodig", zegt Freddy Mensink, voorzitter van de stichting Stop Afvalwater Twente.
Het afvalwater is afkomstig van oliewinning in de omgeving van het Drentse Schoonebeek. "Dat het risico’s met zich meebrengt is het afgelopen jaar al pijnlijk duidelijk geworden", aldus Mensink. "Het heeft geleid tot het tijdelijk stilleggen van de afvalwater-injectie door de NAM. Wij willen het afvalwater hier niet, maar ook elders niet. De plaatselijke bevolking kiest massaal voor een onbekommerde en veilige leefomgeving voor mens, dier en natuur, nu en in de toekomst van ons prachtige Twente."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.