hengelo

Het hele jaar door koopzondagen in Hengelo? Stuur een mailtje naar de gemeente

Voorstanders van koopzondagen het hele jaar door in Hengelo kunnen dat vanaf vandaag laten weten aan de gemeente door een mailtje te sturen.
In de gemeenteraadsvergadering van 18 november 2015 was een motie over koopzondagen het hele jaar door in Hengelo aangenomen. Geïnteresseerden kunnen tot en met 8 maart reageren op dit voorstel. De gemeenteraad neemt in mei een besluit over de kwestie.

Alle zon- en feestdagen

Nu is de situatie zo dat winkels in Hengelo maximaal twintig keer per jaar op zondag open mogen. De verordening die er nu ligt moet ervoor zorgen dat de winkel op alle zon- en feestdagen tussen 12.00 uur en 17.00 uur hun winkel kunnen openen. 
Het college van B en W wil op dinsdag 22 maart een besluit nemen over de verordening in combinatie met alle reacties. Als alles positief verloopt kan er in mei definitief groen licht gegeven worden.

Eén stem verschil

Om te reageren op de motie kan tot en met 8 maart een e-mail gestuurd worden naar gemeente@hengelo.nl, met als onderwerp 'winkeltijdenverordening'.
In 2015 werd het voorstel om de winkeltijdenverordening te veruimen met één stem verschil beslist. De beslissende tegenstem kwam toen van Leo Janssen van Lokaal-Hengelo.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.