overijssel

10,5 miljoen voor duurzame innovaties in Overijssel en Gelderland

Miljoenen voor innovatieve projecten in Oost-Nederland
Miljoenen voor innovatieve projecten in Oost-Nederland
De provincies Overijssel en Gelderland, het ministerie van Economische Zaken en de Europese Unie investeren samen 10,5 miljoen euro in dertien duurzame innovatieve projecten in Oost-Nederland. Samen met het geld dat de bedrijven zelf bijdragen betekent dit een impuls van 26 miljoen euro voor de regionale economie.
Volgens minister Henk Kamp kunnen de bedrijven met deze investeringen beter concurreren. "Dat is natuurlijk ook goed voor de werkgelegenheid in Oost-Nederland", aldus de minister. De nieuwe investeringen komen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De EU levert hierbij een bijdrage van 5,5 miljoen, het ministerie van Economische Zaken 3,5 miljoen en de provincies 1,5 miljoen. De bedrijven investeren zelf 16 miljoen in de projecten.
Een van de projecten dat geld krijgt is de ontwikkeling van een injecteerbare hydrogel tegen artrose. Hy2Care uit Enschede, Baat Medical Engineering uit Hengelo, Universiteit Twente en het Veterinair Kenniscentrum Oost-Nederland werken aan het project, dat 1,5 miljoen euro krijgt. Door hydrogel te injecteren in het beschadigd kraakbeen wordt het kraakbeen hersteld en moet de pijn afnemen. De innovatieve behandelmethode is niet alleen toepasbaar op mensen, maar ook op paarden en honden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.