Hengelo

Hengelo, Hof van Twente en SWB bundelen krachten voor onderhoud openbare ruimte

Medewerkers van de sociale werkvoorziening gaan samen met buitendienstmedewerkers van de gemeenten Hengelo en Hof van Twente het beheer en onderhoud van de openbare ruimte uitvoeren. Dat hebben de SWB, Hengelo en Hof van Twente afgesproken.Â
Er wordt een nieuwe organisatie in het leven geroepen waar de medewerkers samen onder komen te vallen. De komende tijd wordt de organisatie op papier uitgewerkt, op 1 januari 2017 moet de nieuwe organisatie formeel van start gaan.

Voordelen

Volgens projectleider Rob Olde Kater heeft de samenwerking meerdere voordelen. Naast dat het geld bespaart, krijgen de mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een betere kans op een baan en de mogelijkheid om door te groeien. 
Medewerkers mochten zelf meedenken over de nieuwe naam van de organisatie. Gekozen is voor Gildebor, als verwijzing naar de historische term 'gilde'. Bor staat voor Beheer Openbare Ruimte. De nieuwe naam moet in de toekomst op alle voertuigen, gebouwen en kleding van medewerkers komen te staan. 

Participatiewet

Het project van de gemeenten komt voort uit de landelijke Participatiewet, die bepaalt dat zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking in een reguliere baan werken. 
Hengelo en Hof van Twente hopen dat in de toekomst ook andere gemeenten zich aansluiten bij het project. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.