Heracles Almelo speelt verdienstelijk gelijk bij matig Ajax

Heracles Almelo heeft in de eredivisie een punt overgehouden aan het uitduel met koploper Ajax. In een matig schouwspel hield de ploeg van trainer John Stegeman stand in de Arena, 0-0.
In de Amsterdam Arena kwam de thuisploeg het best uit de startblokken en de eerste kans was dan ook voor Ajax. Sinkgraven kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de openingstreffer op zijn naam te schrijven maar zijn schot werd gekeerd door doelman Castro. Na een half uur eindigde een vlammend schot van Bazoer in het zijnet. Heracles kwam in de eerste helft verder niet echt in de problemen, maar kon er in aanvallend opzicht niet veel tegenover stellen.
Na rust bleef Ajax het overwicht houden maar ondanks het vele balbezit leidde dat niet tot uitgespeelde kansen. Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers wat beter in de wedstrijd, maar dat mocht uiteindelijk geen naam hebben want doelman Cillessen had weinig te doen. In de slotfase kreeg Schöne nog een goede kopkans en moest Castro handelend optreden bij een schot van Fischer. Gescoord werd er uiteindelijk niet in Amsterdam en daardoor neemt Heracles een punt mee naar Almelo.