Koninklijke Ten Cate

Investeerder Gilde zet overname textielbedrijf Ten Cate Almelo door

Gilde zet overname Ten Cate door
Gilde zet overname Ten Cate door
Drie partijen onder aanvoering van investeerder Gilde zetten de overname van het Almelose textielbedrijf Ten Cate door. Dat meldt Ten Cate op haar website. 85,8 procent van de aandeelhouders is akkoord gegaan met het bedrag van 26,00 euro per aandeel. De overige aandeelhouders krijgen nog twee weken de tijd om zich ook aan te sluiten.
De biedende partijen willen 95 procent van de aandelen in handen krijgen, omdat ze daarmee volledige zeggenschap over het bedrijf krijgen. Als het percentage van 95 procent over twee weken nog niet is gehaald, zullen de activiteiten van het bedrijf zo worden ingedeeld dat Gilde alsnog volledige zeggenschap krijgt.
De overname van Ten Cate heeft nogal wat voeten in de aarde gehad de afgelopen maanden. Zo was het eerste overnamebod per aandeel zo laag dat maar weinig aandeelhouders mee akkoord gingen. Het bod werd uiteindelijk verhoogd naar 26,00 euro. 
Ook was er veel kritiek op de rol van bestuursvoorzitter De Vries, die twee petten zou dragen. De Vries blijft de komende jaren bestuursvoorzitter en ook eigenaar van een flinke deel van de aandelen, die wellicht flink meer waard worden na de overname. Ook commissaris Egbert ten Cate, nazaat van de grondleggers, werd een dubbele pet verweten omdat ook hij aandelen houdt na de overname.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.