Driezorg

Cliëntenraad Driezorg uit Zwolle boos op zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea

Stichting Driezorg in Zwolle
Stichting Driezorg in Zwolle
De centrale cliëntenraad van Driezorg-Wonen, Welzijn & Zorg uit Zwolle heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea gemaand onmiddellijk te stoppen met de pilot Zorg in de Wijk.
Met de pilot rijdt Zilveren Kruis Achmea het werk van Driezorg in de wielen en worden de ouderen die zorg krijgen van de Zwolse zorgorganisatie benadeeld, vindt de cliëntenraad.

Kiezen voor voorkeursaanbieder

Zilveren Kruis Achmea is op 1 januari 2016 een proef gestart waarbij ouderen die zorg afnemen worden 'gedwongen' daarbij te kiezen voor een voorkeursaanbieder. Dat wil zeggen dat de zorgverzekeraar bepaalt wie de zorg aan de Zwolse ouderen verleent, anders wordt de zorg niet vergoed. De pilot duurt drie jaar.
Volgens Driezorg, die de Zwolse hulpbehoevende ouderen onderbrengt in verzorgingshuizen en wooncomplexen met geïntegreerde zorg, betekent het dat de ouderen niet meer de zorg krijgen die bij hun woonsituatie past. Ook krijgen zij ineens een andere wijkverpleegkundige in huis.

Nadelig voor ouderen en Driezorg

Deze situatie is niet alleen verwarrend en nadelig voor ouderen die onder de woonzorg van Driezorg vallen. Ook voor de Zwolse zorgorganisatie betekent het dat zij niet meer het totaalconcept wonen en zorg kunnen bieden.      

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.