Tegenstanders van azc in Enschede gaan weer de straat op

De tegenstanders van het toekomstige azc aan het Eschmarkerveld in Enschede gaan weer de straat op. Via social media doet de actiegroep Demonstranten Tegen Gemeente (DTG) een oproep om deel te nemen aan een protestmars op zaterdag 13 februari.Â

Nieuw is dat niet alleen wordt geprotesteerd tegen het azc Eschmarkerveld, maar ook dat de demonstratie is gericht tegen het aanwijzen van het voormalige pand van De Twentsche Courant Tubantia op de hoek van de Getfertsingel en Zuiderval voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen.

De demonstranten zijn van plan zich te verzamelen in het Blijdensteinpark aan de Espoortstraat. Vanaf 12 uur is er een mars die zal eindigen om 15 uur bij het stadhuis van Enschede.

De gemeente Enschede heeft inmiddels aangegeven dat DTG verplicht is om de demonstratie tenminste 48 uur van tevoren officieel aan te melden. Ook zal de actiegroep moeten aangeven wat ze willen gaan doen en hoe ze de mars georganiseerd kunnen laten verlopen. Op basis daarvan kan de politie besluiten om eventueel veiligheidsmaatregelen te nemen.       

Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.

Deel dit artikel:

Reageren