De Librije

Stamppot van de Librije en een live concert voor daklozen in Zwolle

Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle
Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle
Daklozen in Zwolle kunnen binnenkort genieten van een drie-sterren-stamppot onder begeleiding van live-muziek. Restaurant De Librije en singer-songwriter Theo Lens organiseren samen een serie stamppotconcerten voor daklozen.
De toer start zaterdag 30 januari in Zwolle bij de opvang van Leger des Heils aan de Dijkstraat. Een week later is het de beurt aan daklozen in Amsterdam. Het is de bedoeling dat later nog meer stamppotconcerten volgen. 
De daklozen krijgen het concert en de stamppot cadeau, ze hoeven niets te betalen. 

Warmte, eten en aandacht

Het idee komt van singer-songwriter Theo Lens uit Heerde. "Daklozen hebben het zwaar te verduren. Niet alleen in steden als New York, Berlijn en Londen maar ook hier in Nederland. Ik wil graag iets voor hen doen." 
"Op die manier willen we deze mensen een steuntje in de rug geven en iets bieden wat ze helaas vaak missen: een beetje warmte, een echt fijne maaltijd en aandacht."

Speciale maaltijden

Het Zwolse restaurant De Librije verzorgt wel vaker speciale maaltijden. Zo verzorgden topkok Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse al eens een lunch voor wereldleiders tijdens de nucleaire top in Den Haag en maakten ze speciale maaltijden voor de business class van KLM.
In 2010 verkocht De Librije snert op het station in Zwolle om geld in te zamelen voor Haïti. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.