Carnaval

Knotsgek en gezellig: Carnaval in 'Boeskoolstad'!

Esther Rikken en Oene Loonstra
Esther Rikken en Oene Loonstra
Ook dit jaar slaat TV Oost het grootste, en gekste feest van Oldenzaal niet over; Carnaval! Op zondag 7 februari zie je tijdens de Grote Twentse Carnavalsoptocht de grote stoet met ruim 5.000 deelnemers en prachtige praalwagens door de binnenstad van Oldenzaal trekken. Esther Rikken en Oene Loonstra doen live verslag van de optocht.

Thuis van de carnavalsoptocht genieten

Voorafgaand aan de Grote Twentse Carnavalsoptocht zendt TV Oost het carnavalsjournaal 'Nog Efkes' uit. Presentatrice Esther Rikken verzorgt het commentaar bij de optocht. Ze wordt bijgestaan door Peter Kip, oud-voorzitter van de optochtcommissie van de Oldenzaalse carnavalsvereniging De Kadolstermennekes. Oene Loonstra mengt zich tussen de lopers in de optocht en staat garant voor vrolijke gesprekken met de carnavalsvierders die rond dat tijdstip de eerste biertjes al achter de kiezen hebben. Wil je een berichtje achterlaten voor de kijkers van TV Oost? Twitter dan met #carnavalov of #tvoost. Een uitgebreide samenvatting van de Grote Twentse Carnavalsoptocht zie je ’s avonds op TV Oost om 18.20 uur.

Rondje door de provincie

Heb je na zondag nog geen genoeg van dit uitbundige verkleedfeest? Op 'Rosenmontag' 8 februari maakt verslaggeefster Chantal Everaardt een Rosenmontag-rondje door de hele provincie, met nog veel meer carnavalsnieuws en kinderoptochten. Tijdens deze uitzending kun je ook meepraten via Twitter met #carnavalov of #tvoost.

Meer carnavalsinfo op de website en social media

In heel Overijssel zijn maar liefst 75 carnavalsoptochten. Kijk voor een overzicht op OverUIT.nl, het uitgaansplatform van RTV Oost. Daarnaast is het laatste carnavalsnieuws uit Overijssel te vinden op rtvoost.nl/carnaval, of op Twitter via @rtvoostcarnaval en op facebook.com/carnavaloverijssel. Tips en agendaberichten mail je naar carnaval@rtvoost.nl. En heb je dit jaar nou een fantastische carnavalsoutfit die je graag wilt delen? Mail ons dan vooral ook je foto's.
'De Grote Twentse Carnavalsoptocht' zie je live bij RTV Oost op zondag 7 februari vanaf 12.00 uur. 'S avonds is er een samenvattend verslag van de optocht om 18.20 uur. Maandag 8 februari zie je om 12.00 uur 'Rondje Carnaval'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.